Vår bedriftsidé er å være en smådyrklinikk der dyr skal behandles på en mest mulig behagelig og stressfri måte, med høy kvalitet på diagnostikk og behandling og der eiere skal få eksepsjonell service.
Klinikken har digital røntgen og dentalrøntgen, avansert ultralyd med Doppler for hjerteundersøkelser, Holter-EKG som gjør det mulig å utføre EKG-undersøkelser over et helt døgn, blodlaboratorium for in-house undersøkelser, og enklere fiberendoskopi.
Klinikken har et lyst og romslig venterom hvor dere kan sitte bekvemt og der hunder, katter og eksotiske dyr kan sitte adskilt. Vi har også to behandlingsrom og eget rom for de som dessverre må avslutte livet. Der kan eiere som ønsker det sitte på gulvet på en stor pute sammen med pasienten. I tillegg har vi røntgenrom, oppstallingsrom, et rom for blodlaboratorium, mikroskopi og forberedelse til operasjon, samt operasjonsstue.
Katarina har lengre videreutdannelse innenfor hjertemedisin, indremedisin, ultralyd og akuttmedisin og over sytten års erfaring som smådyrveterinær.
Vår arbeidsfilosofi
Vi ser det som veldig viktig å unngå all unødvendig stress, ubehag og smerte. En hund eller katt som blir redd vil oppleve ubehag av dette, uansett om redselen er rasjonell eller ikke. Stress, ubehag eller smerte i forbindelse med et veterinærbesøk vil lede til mer stress ved neste besøk og skal derfor så langt det er mulig unngås helt. Dette kan påvirkes ved rolig håndtering av pasienten, myke puter og varme, og ved behov medikamenter. Samtidig skal man være forsiktig med beroligende, sedasjon og narkose hos gamle og potensielt syke dyr, da dette kan forverre nyre-, lever- og hjerteproblemer. Intravenøs væske ved sedasjon og narkose minsker også kraftig risikoen for å skade indre organer når dyret ditt ligger bedøvet og bør være rutine hos alle eldre og potensielt syke pasienter. Vi må ved hvert tilfelle se den aktuelle pasienten an og gi individuell rådgiving om hva som er det beste å gjøre for akkurat ditt dyr. I noen tilfeller vil vi anbefale blodprøver, hjerteundersøkelse eller annen diagnostikk i forkant av eventuelle beroligende injeksjoner.
Det finnes fastlagte rutiner for rekkefølgen for forskjellig diagnostikk og behandling innenfor veterinærmedisin som innenfor all annen medisin. Hvis man hopper over et steg så kan man også risikere å hoppe over en sannsynlig diagnose og dermed risikere å feilbehandle dyret. Like viktig er det at du som eier faktisk forstår planen med diagnostikk og behandling, hvorfor vi gjør hva vi gjør og hvorfor vi gjør det i den rekkefølge vi gjør det. Du vil derfor alltid få et sammendrag av journalen (som vi selvsagt vil forklare for deg!) slik at du som eier har full oversikt over hva vi har gjort og hvorfor, samt plan fremover. Hvis du ringer oss på mobil etter stengetid fordi noe akutt har inntruffet med dyret ditt så vil vi gjerne at du har journalen foran deg siden vi veterinærer utenfor klinikkens åpningstid ikke har det. Vi kan da lettere gi riktig råd. På samme måte kan det være klokt å ta med ditt dyrs journaler dersom det har pågående sykdom og du skal ut og reise med det.
Møt vårt team
Katarina Jybe Skivik
Eier og veterinær med 25 års erfaringKatarina ble uteksaminert 1994 fra Sveriges Veterinære Høyskole og har siden 1995 arbeidet som smådyrveterinær i Kristiansand, først som ansatt ved Kristiansand Dyreklinikk…
Tom Finnbråten Töpfer
DVMTom kom første gang til oss som sommervikar. Vi likte ham da alle sammen så godt at veterinær Katarina som eier Grim Torv…