Julekalenderluke 15 ved Grim Torv VeterinærHus:

Halv pris på undersøkelse av konsultasjoner som bookes i løpet av dagen i dag (innenfor åpningstid), for å kartlegge rasebetingede problemstillinger. Konsultasjonen må gjennomføres før utgangen av 2021.

Det finnes et utall raser , alle fremavlet for å være mest mulig spesielle og ofte for å se mest mulig søte ut. Denne avl medfører dess verre ofte unødvendige sykdommer og lidelser hos dyrene vi avler på.
Ikke bare brachycephale raser, men miniatyrraser, gigantraser, ja stort sett alle raser, har sine egne problemstillinger. Miniatyrhunder har sine spesifikke ortopediske problemer, større raser har sine. Miniatyrraser har ofte melketenner som ikke løsner, tannstein, kraftig periodontit, er utsatt for lavt blodsukker og hypotermi og når de blir eldre degenererende hjerteklaffer. Gigantraser å sin side sliter med kardiomyopati og ledd- og skjelettproblemer.
Samme med katt; også her er problemstillingene forskjellige med luftveisproblemer hos brachycephale katter og hjerteproblemer, stomatitt (tannkjøttbetennelse) og HD hos for eksempel Maine Coone.
Dere som booker time i løpet av åpningstiden i dag, vil få halv pris på undersøkelse av akkurat deres dyr, for raserelaterte problemstillinger.