Nyttige lenker

Nyttige lenker og informasjon for dyreeiere:

Reise med dyr

Hunde- og kattepensjonat og diverse annen nyttig informasjon

7 sommerfarer for hunden 

Fôring av kanin

Stell av kjæledyr (Mattilsynet)

Vaksinasjon av hund

Vaksinasjon av katt

Ørebetennelse hos hund

Flått

Flåttbårne sykdommer

Rabies

Vi anbefaler alle å sjekke Mattilsynets hjemmesider for informasjon om dyrehold og reise med kjæledyr: www.mattilsynet.no

Tips til nyttår – lydfobi hos hund

Begynn i god tid – bruk ADAPTIL og lydtrenings cd i perioden FØR jul og nyttår. Det finnes også nedlastbare lydfiler – gjør et internettsøk. Begynn på lavt volum, og øk deretter for å desensitivisere. Husk selv å gjøre hverdagslige gjøremål, og ikke ha fullt fokus på hunden.

iHarmoni kapsler: kosttilskudd i kapselform. Inneholder naturlige stoffer som bidrar til bedre stressmestring hos hunden. Bør gis i en periode før nyttår.

Husk at disse produktene ikke er en kur – men et tillegg.

På selve dagen: Gå en god tur med hunden tidlig på dagen. Da er det mindre sannsynlighet for at noen sender opp raketter (selv om dette dessverre skjer). Gå tur med hunden i bånd denne dagen – da unngår du at hunden plutselig stikker av i redsel om man skulle høre/se fyrverkeri. Trener du med hunden kan det være lurt å legge inn en økt tidlig på dagen – da har hunden også brukt hjernen og er sliten og lykkelig.

Hunden bør ikke være alene hjemme!

Ha noen skikkelig godbiter klare – gjerne noen tyggebein som varer en stund, slik at hunden er opptatt med dette når det står på som verst. Et alternativ er leker som godbitlabyrint o.l.

Trekk gardinene for slik at du skjermer for lysinntrykk. Ha gjerne hunden på det rommet som er mest skjermet for lyd og lys – men hunden bør ikke være alene.

Ikke skjenn eller overstadig trøst hunden om den blir redd – dette er en bekreftelse for hunden på at det ER noe å være redd for. Overse adferd man ikke ønsker – vi ønsker ikke å forsterke denne adferden. Men har du en hund som liker å ligge i fanget og/eller ofte oppsøker kos, skal man selvfølgelig gi dette.

Opptre rolig og så normalt som mulig. Ikke løp til vinduene for å se på fyrverkeriet.

Ha gjerne musikk/radio/tv på i rommet hunden oppholder seg i.

Husk at frykt kan vises i aggresjon. Barn og hund bør holdes separat denne kvelden.

Vet du ikke hvordan hunden din reagerer ved nyttår? Følg disse tipsene uansett. Aller viktigst er det å skjerme hunden og at du selv opptrer rolig. Har du valp kan det være en god idé å gå tur med hunden i nærheten av en skytebane. Ha med godbiter og skap god stemning. I de fleste tilfeller vil hunden se til deg etter en reaksjon. Ingen reaksjon fra deg gir hunden visshet om at dette ikke er noe å frykte.

Hos noen hunder er det nødvendig med angstdempende medisiner, dette kan en veterinær hjelpe deg med. Dette er kun angstdempende medisiner – ikke sløvende. Sløvende medisiner kan virke mot sin hensikt. Det kan være aktuelt å gi første dose allerede kvelden før nyttår. Det gir en bedre effekt – det er lettere å forebygge enn å behandle.

Ta kontakt med oss ved spørsmål. 🙂

Nyttige lenker ifm. dette:
http://www.adaptil.co.uk/
http://www.dogsandfireworks.com/downloads/dogs_and_fireworks.pdf

Comments are closed