Risiko forbundet med fedme hos hund og katt

HOS HUND

 • Ledd- og skjelettproblemer, order spesielt korsbåndsdegenerasjon
 • Urinveisykdommer
 • Leversykdom
 • Bukspyttkjertelbetennelse og diabetes
 • Ryggproblemer
 • Vekst av lipomer
 • Hjertesvikt

tykk kattHOS KATT

 • Urinveislidelser
 • Høyt blodtrykk
 • Kronisk nyresvikt
 • Bukspyttkjertelbetennelse og Diabetes melitus
 • Leversykdom og gallesystemsykdommer
 • Astma
 • Ledd- og ryggproblemer

Hvis du ser på din hund eller katt ovenfra så skal ryggen være lett inntrukket bak ribbeina, dosage men ikke epleskrottformet, da er dyret for magert. Fra siden skal buken være lett opptrukket og ved maksimal inn-pust
skal ribbeina anes, men de skal ikke være synlige hele tiden.

Noen raser blir lettere overvektige enn andre, for eksempel labradorer, rottweilere og britiske korthårskatter. Kastrering øker risiko for overvekt. Hvor mye dyret mosjonerer, og hva og hvor mye dyret spiser spiller selvfølgelig også inn.

Ikke stol på doseringsanvisningen angitt på fôrsekk! Fasiten er dyret ditt. Hvis dyret er overvektig, vei ukentlig og senk fôrmengden med 5 % påfølgende uke hvis vekten stadig øker. Bytte til slankefôr vil tillate inntak av større fôrmengde. Det finnes i dag slankefôr basert på mindre energi-innhold, men også fôr basert på økt metthetsfølelse og økt forbrenning.

Husk også at fysisk aktivitet er like viktig for ditt dyrs livskvalitet som for din egen!

Bookmark the permalink.

Comments are closed